top of page
  • Zdeněk Žák ml.

Soustředění mládeže v Mozolově


Ke konci minulého týdne se od čtvrtka do neděle (31.3. až 3.4.2016) konalo v Jižních Čechách v areálu Parkohotelu Mozolov soustředění všech mládežnických kategorií RC Praga (U8, U10, U12 a U14) doplněné o 4 hráče a 1 hráčku RC Lions Rumburk.

Soustředění se zúčastnilo pod vedením 11 členného trenérského týmu přes 70 hráčů! Do Mozolova jsme cestovali z Prahy společně ve čtvrtek odpoledne plně obsazeným najatým autobusem z kapacitních důvodů doprovázeným několika automobily mimo jiné dopravujícími potřebné tréninkové vybavení. Účastníci soustředění byli po příjezdu ubytováni v patrových chatkách, které soudě dle stavu jejich konstrukce a vybavení období své největší slávy bezpochyby zažily již dávno před pádem komunistického režimu v Československu. Hráči byli v chatkách ubytováni společně vždy dle jednotlivých věkových kategorií s tím, že jedna chatka byla obsazena členy trenérského týmu. Výjimkou byla pouze chatka kategorie U8, kde byli malí hráči z "pečovatelských" důvodů ubytováni společně s tříčlenným trenérským týmem v čele s Jakubem Novákem.

Všichni účastníci soustředění na jeho začátku nafasovali nová klubová trička jako pragovácký stejnokroj na společné snídaně, obědy a večeře, na které jsme chodili do, v areálu se nacházejícího, hotelu. Kontrolou dodržování pravidla nošení nového pragováckého stejnokroje se pak proslavil zejména trenér kategorie U14 Zdeněk Zeman, který si díky své důslednosti mezi účastníky vysloužil novou přezdívku "Zdeněk tričko".

Hráčům a trenérům byly během soustředění k pilování jejich ragbyových dovedností k dispozici jednak hřiště a přilehlé pláně nacházející se v areálu Parkohotelu Mozolov a dále fotbalové hřiště v nedalekém Nadějkově, které bylo využíváno zejména kategoriemi U14 a U12.

V jednotlivých kategoriích pak hráči během jednotlivých dnů absolvovali vždy dopolední a odpolední trénink. Po skončení odpoledních tréninků zpravidla následoval cca 30minutový strečink pod vedením fyzioterapeutky Ivanky (viz foto výše). Večer pak probíhala relaxace a rehabilitace v hotelovém bazénu. Hráčům kategorie U14 byly navíc naordinovány trenéry Zemanem a Székelym mezi jejich svěřenci velmi "populární" ranní výběhy, které se konaly vždy každý den v 7:00 hod ráno před snídaní.

S výjimkou pátečního dopoledne (kdy jsme zažili i krátké mrholení dokonce i s drobným sněžením) panovalo slunečné počasí s příjemnými teplotami okolo 14 °C. Slunečné počasí se pak projevilo nejvíce na trenérovi kategorie U8 Jakubovi Novákovi, který po absolvování několika tréninků na slunci v sobotu večer barvou pleti spíše než pragováckého trenéra připomínal indiánského náčelníka apačů.

Po absolvování nedělních dopoledních tréninků bylo soustředění zakončeno společným obědem a následným společným odjezdem přistaveným autobusem zpět do Prahy.

Závěrem bychom rádi poděkovali všem zúčastněným hráčům za účast, přístup a tréninkové nasazení a v neposlední řadě také celému trenérskému týmu a fyzioterapeutce Ivance, a to nejen za účast, přístup a nasazení, ale zejména za péči a trpělivost, kterou se svými svěřenci měli během celého soustředění. Zvláštní poděkování pak patří trenérům kategorie U8 za jejich péči a nekonečnou trpělivost při neustálém zavazování tkaniček nejmenším pragovákům.

RC Praga

bottom of page