top of page
  • PS

U14 na PYRFu v Říčanech


Během tohoto víkendu se na několika hřištích v Praze a také v Říčanech pořadal mezinárodní dětský turnaj známý pod akronymem PYRF (Prague Youth Rugby Festival). Reportáž o působení kategorie U14 (do 14 let) napsal trenér kategorie, Pavel Székely.

Po dlouhé zimní přípravě jsme se dnes sešli na mezinárodním turnaji mládeže PYRF 2016. Naše kategorie U14 hrála v Říčanech. Do soutěže bylo přihlášeno 16 týmů. My jsme byli ve skupině spolu s RK Petrovicemi, Kaliningrad Regional Rugby Fed. a Stade Rugby Vienna. Hrálo se jednou 15min. na celé hřiště ve 13 hráčích bez autů a mlýnů.

První zápas s Petrovicemi jsme nezahráli vůbec dobře, kluci téměř neskládali a když už jsme měli míč pokoušeli se všichni prosadit individuálně, což v této kategorii nelze!!! Prohráli jsme 30:0.

Druhý zápas se Stade Rugby Vienna byl už o něco lepší a díky Dannymu a jeho osobní statečnosti jsme neprohráli, ale "pouze" remizovali 5:5. Bohužel to Danny ošklivě odnesl a skončil v nemocnici s komplikovanou zlomeninou pažní kosti. Přejeme mu, aby se brzy uzdravil a neměl žádné následky!

Ve třetím utkání s týmem Kalingradu jsme si nechali utéct začátek a dostali jsme tři rychlé pětky. Měli jsme celkem převahu a stále jsme tlačili. Bohužel se stále nedařilo položit. Náš tlak byl usilovný a nakonec se podařilo položit. Zápas skončil 15:5.

Po velmi dlouhé pauze jsme se sehraným týmem Tatry odehráli celkem vyrovnaný zápas, ale nepodařilo se nám položit. Nakonec jsme prohráli 20:0. Celkově jsme se umístili na 14 místě.

Stále nám chybí zodpovědný pohyb po hřišti, vracení se do obrany, práce roje k získání balonu, skládky, včas vyběhnout v obraně... V útoku se snažíme o individuální akce. Musíme se naučit nabíhat do útočných akcí, hledat volný prostor, říkat si o nahrávku.

Máme stále hodně práce před sebou, ale také už je znát, že máme něco natrénováno, jen to umět prodat!!!

Děkuji všem za účast, snahu a rodičům za trpělivost.

Rugby zdar

Pavel

bottom of page