top of page
  • JB

Pragováci v nominaci na ragbistu roku


Rok 2015 je již v nenávratnu, ale i přesto se pro někoho může stát teprve teď rokem výjimčeným. Udělování každoročních ocenění pro jednotlivce, kteří během uplynulého roku nejvíce zářili, se blíží.

Česká ragbyová unie (ČSRU) již oznámila nominace, a spolu s ní i vyhlásila umístění v hlavní anketě pro 6. až 10. o nejlepšího ragbistu roku 2016. Mezi nimi je i na 6. příčce Robert Voves, kapitán národního týmu, a na 7. příčce Petr Čížek, kapitán Pragy. V nejlepší pětce, z níž se bude vybírat vítěz, je usazen nesmrtelný Pavel Syrový, který je mimojiné držitelem ocenění Osobnost ligy za poslední tři ročníky ankety. Není proto velkým překvapením, že je v nominaci v kategorii Osobnost i letos. Spolu s ním je v této kategorii i zmiňovaný Robert Voves. Robert bude k tomu všemu ještě obhajovat titul Reprezentant roku.

Prvenství v kategorii trenér roku potom bude bránit Eduard Krützner mladší. Zajímavostí je, že o post nejlepšího trenéra ČR se bude ucházet i druhý trenér A-týmu Pragy, Roman Šuster, který je s týmem od podzimu 2015.

Poslední dvě želízka v ohni jsou z řad mladších, narozených "po revoluci". Tomáš Forst je nominován na sedmičkového hráče roku (rovněž obhajuje) a Jakub Žalud bude bojovat v kategorii Talent do 20 let.

Všem nominovaným a umístěným gratulujeme, a především přejeme mnoho štěstí do závěrečných "bojů".

bottom of page