top of page
  • JB

Trenérská stáž v Rouenu


Během uplynulého víkendu proběhlo školení trenérek a trenérů dětských kategorií ve francouzském Rouenu. O průběhu stáže informoval školitel a účastník v jedné osobě, Roman Šuster.

"V pátek jsme po příjezdu a obědě začali od 15 h školení pod vedením Jérôma Dunaye, který je v Stade Rouennais Rugby zodpovědný za mládežnický sektor klubu", komentoval začátek pobytu trenér pragováckého A-týmu.

"Jérôme nám vysvětlil základní herní principy a pravidla pro trénink dětí. Na základě dotazů trenérů byla vyvolána i diskuze." Po teorii přišla na řadu praxe. Během tréninku si trenéři mohli na vlastní kůži vyzkoušet cvičení vhodná pro jejich svěřence. Trénink vedl spolu s přednášejícím pane Dunayem i Roman.

Další vzdělávací fází bylo shlédnutí tréninku kategorie U14 a účast na prezentaci Richarda Hilla, bývalého reprezentanta Anglie a britsko-irské lva, která byla zaměřena na trénink místního A mužstva.

"V sobotu jsme byli začleněni do interního školení klubu. Richard Hill nám udělal prezentaci herního projektu a práce s A mužstvem. Potom nám ukázal cvičení na techniku skládky, přihrávky a pozice v rucku, které se dají aplikovat i pro děti," představil aktivity pragovácké výpravy během druhého dne Roman. Po prezentaci opět nechyběla ani praktická ukázka.

Na poslední den byla naplánována návštěva dětských turnajů. Naše výprava snad nevynechala žádnou kategorii - od dětí do 8 let až po šestnáctileté mládežníky. Odpoledne pak patřilo utkáním mužských kategorií, v nichž se představili domácí borci Rouenu proti výběru z Langonu.

Tím vzdělávací část výpravy skončila. Kromě řady poznatků si trenérky a trenéři odvezli i šest DVD, která jsou nabytá metodikou ragby pro mladé ragbisty. Naši žáci se mají jistě na co těšit!

bottom of page