top of page
  • JB

Nároďák byl nad síly Pragy


V neděli dopoledne odehráli senioři Pragy své první utkání v roce 2016. Soupeřem nebyl nikdo menší, než národní tým České republiky.

Přípravné utkání odehrané v Satalicích bylo vyvrcholením přípravného kempu, který reprezentanti o víkendu podstoupili. Národní tým sice nebyl v tom nejlepším složení avšak, vzhledem k absenci některých hvězd z řad Pragy, byl jasným favoritem.

O celkovém přístupu hráčů k tomuto utkání vypovídá i to, že na utkání bylo nominováno celkem 36 hráčů Pragy, z tohoto počtu dorazily zhruba jen dvě třetiny, což je škoda. Několik hráčů bylo dále zapůjčeno národnímu týmu, který měl potíže poskládat i základní "patnáctku".

Začátek zápasu ukázal, že Praga se kontaktu nevěnovala ještě ani na tréninku. Hned jeden z prvních útoků reprezentace skončil pětkou. A další na sebe nenechaly dlouho čekat. Vývoj první třetiny, trvající 25 minut, vyzněl jednoznačně ve prospěch ČR. Reprezentanti byli tvrdší, rychlejší a Pragovku prakticky nepustili k míči. Pragovka skórovala pouze jednou.

Druhá třetina již vypadala z pohledu Pragy lépe. Hra se vyrovnala, obranou již nepronikalo tolik útoků a Medvědi si mnohem více užili míče. Pětku pokládal po samostatném úniku Bartůněk. Stinnou stránkou byla vykázání několika hráčů. Rozhodčí Tůma rozdal ve dvou sériích celkem čtyři žluté karty, vždy po vzájemné potyčce.

Během třetí třetiny se vrátila nadvláda národního týmu, který víceméně dorazil unavenou Pragu. Utkání skončilo na pětky 10:2, a následující, společný oběd měl pro hráče Pragy hořkou příchuť. Do začátku sezóny je toho ještě hodně co zlepšovat. Je však stále dost času...

Poděkování zaslouží dorazivší fanoušci Pragy, kteří vyplnili prázdné ochozy satalického areálu. Díky za vaši podporu!

Sestava Pragy:

První řada: Staněk, Novák M. ml., Matras (teniskové trio), Novotný, Perlík

Druhá řada: Holovský, Novák M. st.

Třetí řada: Jung J., Náse, Boháček

Spojky: Bartůněk, Čížek, Vokrouhlík

Tříčtvrtky: Jung. K., Fuchs F., Fuchs J.

Křídla a zadáci: Chupík, Žalud, Malý, Novák D.

Reprezentanti: Brodský, Lištván, Král

bottom of page