top of page
  • JB

Dragon - Praga 7:14 (0:14)


Před očekávaným vrcholem ragbyového roku 2015 - finále MS - byly na pořadu dne ještě utkání české extraligy. Pragovka nastoupila v Brně proti Dragonu a splnila roli favorita, když domácí porazila 7:14.

Fanoušci mohli sledovat utkání na webu tvcom.cz, kde je ostatně k dispozici jeho záznam. Průběh utkání jen potvrdil "starou pravdu", že z brněnské Klece, jak bývá hřiště Dragonu přezdíváno, se body neodváží zadarmo. Pragovce trvalo celých dvacet čtyři minut, než poprvé skórovala. Celá akce, během níž se míč dostal z levé patnácti-metrovky na pravou pěti-metrovku, se skládala z pouhých dvou, dlouhých přihrávek, přičemž autorem té druhé byl rojník Bob Voves! Míč do brankoviště poté zanesl Tomáš Matras. V minutě třicáté sedmé Praga náskok navýšila, když po útočné akci pokládal Jakub Žalud. Nutno dodat, že Petr Čížek proměnil obě konverze z velice těžkých úhlů, a tak Praga v poločase vedla 14:0.

V druhé půli trávila Praga více času na půlce soupeře a v několika případech nebyla daleko od položení. Bohužel, v kritických momentech se Dragonu dařilo získávat míč, anebo se Medvědi technickými chybami o něj sami připravili. Hru zdramatizoval útok Dragonu v minutě sedmdesáté sedmé, když pronikl obranou Pragy, a položil pětku pod háčko. S následným prokopem tak domácí prohrávali již jen o sedm bodů. Závěrečný tlak a infarktový závěr se však, naštěstí pro Pragu, nekonal. Pragovce se podařilo porazit i posledního, "podzimního" soupeře, a z Brna si odvezla čtyř bodovou výhru.

Situace na čele se tak nemění, Praga je první se 34 body na svém kontě. Z jarní části Extraligy se budou předehrávat dvě kola, v jejichž rámci se Praga představí v Petrovicích (příští sobotu) a ve Vyškově (14. listopadu). Doufáme, že nás přijdete do Petrovic podpořit.

Těžké utkání čeká dnes Pragovku "B", která se utká na Smíchově od 13:00 proti rezervě Tatry. Proto nezapomeňte přijít podpořit i je.

Sestava RC Praga

Kalina - Jung J. - Matras; Holovský - Voves; Backa - Boháč - Náse; Syrový - Čížek; Jung K. - Fuchs F.; Chupík - Žalud - Brodský

Lavička: Zelenka, Novák M., Staněk, Gonzales-Torrijos, Hošek, Bartůněk a Kotyza (?)

bottom of page