top of page
  • KK

Béčku zbývají dvě utkání


Do konce podzimní části 1.ligy ragby zbývají záloze pragováckého elitního týmu odehrát 2 utkání, proto je čas ohlédnout se za stávající odehranou částí.

Po velké letní debatě hráčů, trenérů a vedení zda přihlásit tým do druhé nejvyšší ragbyové soutěže, zda budeme schopni tuto soutěž absolvovat se vztyčenou hlavou a hlavně jestli bude v našich silách odehrát 2 nejvyšší seniorské soutěže, padlo nakonec rozhodnutí, hlavně vzhledem k šíři seniorského kádru, že si nebudeme dávat malé cíle a s B týmem budeme hrát 1.ligu.

Nutno říci, že po odehraných zápasech se jeví konečné rozhodnutí jako velice správné.

V první řadě patří velký dík všem hráčům seniorských týmů, neboť se ukázalo, že sliby o příkladné docházce nebyly plané a chuť k ragby je u všech více než patrná. Na každý trénink chodí v současnosti +/- 40 hráčů, což je pro přípravu samozřejmě vynikající a s nově příchozími členy se začíná v kuloárech pomalu mluvit o založení seniorského C týmu. To je samozřejmě zatím ve fázi úvah, pokud ale v návaznosti na stoupající popularitu ragby (díky probíhajícímu a televizí vysílanému RWC) bude příliv nových zájemců o ragby takový jako doposud, je tato myšlenka čím dál více aktuálnější.

Oproti minulému ročníku, kdy jsme hráli nižší soutěž je citelně znát rozdíl mezi 1. a 2.ligou, hráčům zcela jistě přináší daleko kvalitnější zápasy s tím, že pro všechny kteří nastoupí za A Team v extralize není skok tak markantní.

Co se výsledků týče, nestojí si „béčko“ vůbec špatně, ze šesti odehraných zápasů si připsalo na konto 3 výhry, 1 remízu a 2 prohry (o 1 a 2 body) a vysoce aktivní skóre 283:125 (+158).

Z podzimní části 1. Ligy zbývají odehrát 2 utkání, 1.11. s Tatrou B na hřišti soupeře a zápasový maraton bude uzavřen na domácím hřišti U Rokytky 15.11. zápasem s Ostravou.

Srdečně zveme všechny naše příznivce, doufáme, že bude vše pokračovat ve stejném duchu jak doposud.

bottom of page