top of page
  • JB

Tatra - Praga 28:32 (7:26)


Duel Tatry a Pragy nabídl dramatickou podívanou. Poločasový výsledek přitom naznačoval pohodlnou výhru úřadujících mistrů.

Vydařený vstup do utkání měli domácí Kobylky, když už ve čtvrté minutě položili, prokopli, a ujaly se tak vedení 7:0. To bylo však vše, co hostující Praga domácím v první půli dovolila. Hráči Pragy plnili taktické pokyny, hráli na území soupeře a pokládali. Dvě úvodní pětky si na své konto připsal Tomáš Forst. Z levého křídla se ve 28. minutě prosadil Karel Jung a těsně před poločasovým hvizdem do brankovište Tatry prolétl Pavel Syrový.

V druhém poločase začala mít Pragovka potíže a ani devatenácti bodový náskok se neukázal jako dostačující. Hned v úvodu byl na deset minut vykázán Náse a chvilku poté musel pro zranění odstoupit Kulhánek. Ještě ve 46. minutě padly dvě žluté karty, vykázáni byli Voves a domácí Černý. Tatra přesilovku čtrnáct proti třinácti využila, a v rychlém sledu položila dvě pětky.

V 56. minutě se žlutilo ještě jednou. Deseti-minutouvou pauzu si vysloužili Syrový a Mára. Tatrovce šla hra v menším počtu zase lépe, a pětkou s úspěšným prokopem skóre otočila na 28:26 ve svůj prospěch.

Pragovku to ale nezlomilo. Při hře v plném počtu se vrátila do území soupeře, kde domácí obranu donutili udělat několik prohřešků proti pravidlům. Byl to kapitán Petr Čížek, který dvěma trestnými kopy vrátil Pragovce vedení. Skóre 32:28 ve prospěch Pragy zůstalo až do posledního hvizdu.

Praga si tak připisuje první venkovní výhru, navíc za pět bodů, jelikož se jí podařilo položit čtyřikrát. Příští týden má extraliga přestávku, pokračovat bude 26. září. Praga se utká na domácím hřišti se Spartou.

Sestava Pragy: Kalina - Jung J. - Staněk, Charvát - Voves, Boháček - Kulhánek - Náse, Syrový - Čížek (c), Vokrouhlík - Jung, Fuchs F. - Forst - Žalud

Lavička: Novotný, Novák M. ml., Matras, Král, Fuchs J., Novák D., Felix

bottom of page