top of page
  • JB

Příprava mužů od příštího týdne


Obě seniorské kategorie započnou od příštího týdne letní přípravu. Celý srpen a začátek září budou tréninky třikrát týdne. Chybět nebude ani oblíbená atletika s Jirkou Mužíkem.

Úterý 4. srpna začne sezóna 2015/16. Ten den se nebude hrát žádné utkání a ani neproběhne slavnostní cermoniál. Ten den se bude makat a zadělávat na úspěch v sezóně následující. Jak již bylo dohodnuto na hráčské schůzi, Pragovka nasadí mužstva ve dvou nejvyšších soutěžích. A-tým vystoupí v roli úřadujícího mistra, B-tým v roli nováčka 1. ligy. A jak bylo na schůzi řečeno, nároky na hráče porostou.

Tomu bude přizpůsobena i letní tréninková příprava. Každý týden bude hráče čekat jeden atletický a dva ragbyové tréninky. Ragbyové tréninky budou v tradiční úterky a čtvrtky, od 18.00. Ve stejný čas, leč v pondělí, se budou konat tréninky atletické. Místo konání bude v obou případech Pragovka.

Jedinou výjimkou v harmonogramu bude následující týden, kdy je atletický trénink ve středu 5. srpna (nikoli v pondělí). Kdyby snad při čtení těchto řádků nastaly nejsanosti, podívejte se prosím do kalendáře na hlavní straně.

Kromě kolektivních tréninků se samozřejmě předpokládá i důkladná individuální příprava. Své počiny hráči již od začátku července zaznamenávají do sportovního deníku. Kdyby snad někdo z hráčů přístup do deníku ještě neměl, nechť kontaktuje Jiřího B.

Příprava vyvrcholí posledním víkendem v srpnu, kdy se v neděli utká A-tým s nováčkem Extraligy - Petrovicemi. Mnoho sil a zdaru do nové sezóny!

bottom of page