top of page
  • Petr Skála (ceskeragby.cz)

Odešel Jiří Vrabec


Ve věku jednaosmdesáti let zemřel 15. července 2015 bývalý hráč druhé řady Pragy z šedesátých let dvacátého století Jiří Vrabec. Obávaný rojník s týmem Pragy získal několik mistrovských ligových titulů.

"Jirka po studiích na technice v Brně, kde získal titul inženýra, se vrátil do rodné Prahy. Za Pragovku hrál v úspěšných šedesátých létech minulého století ve druhé řadě s Vláďou Kodýtkem v sestavě, která se rýmovala : Král - Kadlec - Hradec, Kodytek - Vrabec, Vondráček - Krützner - Kopec. Po skončení sportovní kariery zůstal Pragovce věrný a pravidelně se zúčastňoval všech akcí a také sponzoroval svůj klub. Jako hlava správné ragbyové rodiny, přivedl k ragby do Pragovky i svého syna, tak i vnuka. Jirka zemřel po těžké nemoci a lékaři obdivovali jeho ohromnou vůli po životě, kterou mu zajisté dal náš sport. Jirka se narodil v lednu 1934 a ještě letos s námi slavil své jednaosmdesáté narozeniny," zavzpomínal na svého kamaráda kapitán týmu, ve kterém Jiří Vrabec hrál v roji, Eduard Krützner.

Ing. Jiří Vrabec * 1934 + 15. července 2015 Poslední rozloučení bude v úterý 21.července 2015 ve 14,15 hodin v krematoriu v Praze v Motole.

Uveřejněno se svolením autora.

bottom of page