top of page
  • JéBé

Sparta U7A + U9A – 31.5.2015


Den poté, kdy naše áčko doslova rozsekalo ve finále extraligy Vyškov a tím se Praga ujala mistrovského titulu ČR, se konal turnaj kategorií U7 a U9 na půdě Sparty, tedy našich rivalů z Prahy 9.

Letní počasí slibovalo krásné zápasy v paprscích slunce. Hráčů se sešel dostatek a obě mužstva tak mohla dle potřeby střídat.

U7 hned v prvních dvou zápasech narazili na silné soupeře v podobě Medvědů z Říčan a tatrováckých Kobylek. Ti nás oba vysoko přehráli, a nebýt dvou úprků Matyho přes celé hřiště, neuhráli bychom ani bod. Ale díky těmto sólo akcím bez přihrávek ... (Maty, Maty, kolikrát ještě uslyšíš, aby s přihrával ?!?!?!) ...jsme v obou zápasech uhráli alespoň bod a ty tak skončily 5:1 a 4:1.

Dlouhá pauza, kdy jsem 5 zápasů nehráli, nám jakoby dodala na síle a začalo se dařit.

Žáby z Petrovic drtíme 3:1, s Plzní remizujeme 1:1 a vyrovnaný zápas 2:2 uhráváme i s Hvězdami ze Slávie.

V posledním zápase proti Vlkům z Říčan se nám opět příliš nedaří a prohráváme 3:1.

Ve všech zápasech stála za povšimnutí hra Rudy, ale i v dalších hráčích, jmenovitě pak v Kvidovi a v Matym nacházelo mužstvo oporu.

Za účast děkujeme nováčkovi Vláďovi, dále zatím jen ze školky, ale jinak již ostřílenému Máťovi a samozřejmě i všem ostatním, včetně rodičů a organizátorů.

U9 hned v prvním zápase remizují se Slávií, poté prohrávají s Tatrou, s Petrovicemi a dále dvakrát po sobě s Říčany. Herně se medvědům vůbec nedaří a působí, jako by se potkali na hřišti v jednom mužstvu poprvé. Naprostý herní debakl se nekoná díky poslednímu zápasu se Spartou, kterou porážíme 3:1. Jistě by se našly hezké individuální akce, za které by bylo koho pochválit, ale celkový herní projev nestál za nic.

Nicméně zoufat nemá smysl…tedy…Radostně Vpřed a rugby zdar!

JeBe.

bottom of page