top of page
  • JéBé

Přelouč U9 skupina B,C – 10/5/15


Za devatero řekami a devatero horami leží Přelouč, možná právě proto, že je to tak daleko od Vysočan, se na tento regionální turnaj dostavil rekordně malý počet malých Pragováků.

Ze začátku to dokonce vypadalo, že postavíme jen jedno mužstvo, ale nakonec díky Grétě a Anice, které snad původně přijely pouze povzbuzovat svoje bráchy, jsme dali dohromady týmy dva. Díky holky!

Sestava byla následující:

U9B: Hubert, tři Martinové, Hugo, Tomáš U9C: Anika, Gréta, Ruda, Saša, Ben … no a bylo nás pět. A tak jsme si na zápasy vždy půjčili platnou oporu z Říčan.

Je větrno, ale slunce krásně svíti a nic nebrání tomu, aby turnaj mohl začít.

První zápas začíná pěkně zostra a hned na úvod dostává C tým příděl 6:0 od Korálovců z Říčan. To ještě dle domluvy hrajeme pět na pět. V dalším zápase nám už pomáhá výše zmiňovaná říčanská opora a nastupujeme proti Spartě. Hned na úvod pokládá Ben po úniku pětku, ale jako bychom si tím vybrali všechno štěstí a pak už jenom inkasujeme. Zápas končí 3:1.

Turnaj je dvoukolový a tak v příštím střetu potkáváme opět Korálovce. Při tomto zápase dochází ke zranění Aniky a ta křtí svůj žlutočerný dres krví. Zápas jsme tak nuceni dohrát s další posilou, tentokrát ze Sparty – děkujeme! Praga i tentokrát bohužel prohrává, a díky posile z Říčan končí zápas 4:1.

Hodně podobně se nám nedaří i v posledním zápase proti Spartě. Tentokrát prohráváme 1:6 a jediný bod Pragy opět pokládá říčanský borec. Kvůli zranění dohráváme v pěti.

Úplně jinak si vede B tým a turnajem prochází jako nůž máslem. Postupně poráží:

Přelouč, Spartu, Tatru a Petrovice. V druhém kole je průběh stejný, jen Spartě se daří neporazitelnou Pragu pokořit, a to 1:0.

Za zmínku určitě stojí Rudovy skládky, Kvidova nápaditost v průběhu zápasů (kopy, kličky, sprinty) a Martinovy úniky – jasně, že to platí pro všechny tři :-).

Potkáme se na Pragovce, tentokrát snad v plném počtu!

Radostně Vpřed a rugby zdar!

-Jebe-

bottom of page