top of page
  • PS

U13: Plzeň


V neděli 15.5.2015 se konal první turnaj v Plzni. Z mrzutého ranního chladného počasí se nakonec vyvrbil velmi pěkný slunný den. Hráli jsme ve skupině B s domácí Plzní, Petrovicemi a spojeným týmem Babice/Rakovník. Hrálo se 2x10 min. Rozlosování pro nás nebylo příliš příznivé, protože jsme hráli druhý, potom hned třetí zápas v pořadí, pak dva zápasy pauza a nakonec ještě šestý, poslední zápas turnaje. Hřiště bylo na atletickém stadionu, což (hlavně pro nás) byla výhoda - hrací plocha byla menších rozměrů.

Sešli jsme se ve skvělé sestavě: Kryštof, Filip, Šimon, William, Martin, Dan, Matěj, Lydie, Roman, Vojta a Alex.

První zápas s Petrovicemi byl na rozehřátí a i přes veškerou snahu, se našim borcům příliš nedařilo a prohráli jsme 7:3. Hned v zápětí následoval druhý zápas s domácí Plzní. Možná bylo dobře, že jsme hráli bez pauzy, alespoň hráči nestačili vychladnout. Byl to pěkný a vyrovnaný zápas. Do poslední chvíle nebylo rozhodnuto. Naši si pěkně nahrávali v útoku, až na "drobné" nedostatky, které tam jistě byly. Obrana také občas zafungovala, ale to jen díky statečnosti některých jedinců. Nakonec jsme vyhráli těsně 7:6. Poslední zápas s Rakovníkem/Babicemi byl vyloženě v naší režii. Jak hezky se na to dívá, když hrajeme se slabším soupeřem... Dokonce se nám podařily i některé nacvičené akce s nabíháním a pěknou přihrávkou. Zápas skončil 10:2 pro nás. Nejvíce pětek položil Filip, Kryštof, pak Šimon, William a Lydie. Pochvala ovšem patří všem!!!

Celkově jsme skončili na pěkném, druhém místě.

Chci poděkovat všem, hráčům i rodičům, co přijeli do Plzně a turnaje se zúčastnili. Byl to vydařený turnaj. Vyzkoušeli jsme si natrénované dovednosti a odhali, co je ještě třeba dopilovat.

Rugby zdar

Pavel

bottom of page