top of page
  • JB

Praga - Dragon 55:19


Se základní částí letošního extraligového ročníku se tým Pragy rozloučil vítězně. Pětibodové vítězství nad Dragonem Pragovce zajistilo konečné první místo v tabulce. To s sebou přináší pohár Tondy Frydrycha (na fotce od p. Skály výše) a rovněž výhodu domácího prostředí v utkáních play-off.

Zápas s předposledním Dragonem byl po většinu času pod kontrolou domácích Medvědů. Během první půlky se jim podařilo položit šest pětek, přičemž kapitán Čížek přidal pět úspěšných konverzí za dva body. Dle zápisu z utkání pokládali Kalina, Chupík, Fuchs Filip, dvakrát Forst a Kulhánek. Poločasový stav 40:0 závaněl nepříjemným debaklem pro Dragon, ten se však vzedmul ve druhém dějství.

Praga prostřídala řadu hráčů, do hry se dostali i mladé naděje, které mohly nasbírat cenné zkušenosti. Dragon neměl střídat koho, i přesto byla druhá čtyřiceti minutovka vyrovnanější. Náskok nejprve ve 45. minutě navýšil Martin Charvát, po té následovala drobná potyčka po níž byli na deset minut vykázáni Backa (Praga) a Svoboda (Dragon). Tři následující pětky položili hráči Dragonu, čímž společně s jejich kopáčem snížili na 48:19. Bodovou tečku pak napsali Backa s Čížkem, kteří v 80. minutě přetavili stav na konečných 55:19 pro Pragu.

Pragovka získala pět bodů do tabulky, a ani v případě vysoké výhry Vyškova už nemůže přijít o prvenství v základní části.

A kdo bude soupeřem v semifinále? Blíže je Sparta, která je na čtvrté příčce s tříbodovým náskokem na Slavii. Oba tyto kluby čekají velmi těžká utkání - Sparta doma vyzve Vyškov a Slavia se v u Edenu utká proti Tatře. Semifinálového soupeře Pragy tak budeme znát po odehrání dnešních utkání. Datum však známe již teď - sobota, 23. května 2015. Takže zapsat a přijít! :-)

Sestava Pragy:

Kalina - Vazač - Matras, Backa - Holovský, Kulhánek - Boháč - Hošek, Novák R. - Forst, Fuchs F. - Jung K., Fuchs J. - Čížek - Chupík

Lavička: Zelenka, Voves, Novák M. nejml., Máca, Charvát, Felix, Bartůněk

bottom of page