top of page
  • PS

Prague Youth Festival 2015


V neděli 26.4. jsme se sešli na hřišti v Petrovicích na II. ročníku Prague Youth Rugby Festival. Ráno to vypadalo, že budeme hrát v dešti, ale zázrakem v 10:30 přestalo pršet a celou dobu turnaje bylo krásně.

Sešli jsme se v hojném počtu 17ti hráčů. Měli jsme tedy dostatek hráčů i na střídání. Složení naší skupiny bylo následující: Slavia/Kralupy, Říčany A, Petrovice, Havířov. Nechci tady srovnávat výkonnost jednotlivců, protože hrajeme kolektivní hru. Většinou se první zápas rozkoukáváme a pak další zápasy hrajeme...

Tentokrát jsme byli zápas od zápasu horší. Snažili se tak dva, tři hráči, což je z celého týmu zatraceně málo. Bohužel jsme také přišli o Matthiuea, kterému přilehl ruku obrovský hráč z Havířova a naštípl mu loket. Až v posledním zápase jsme se trošku vzpamatovali a dokázali dát Slavii/Kralupům čestnou pětku. Po obědě jsme hráli o poslední místo s Plzní. Také jsme prohráli, ale byla vidět alespoň snaha.

Je pravda, že máme hodně nováčků a někteří byli dlouhodobě nemocní. Chybí jim zimní příprava, kde jsme si vysvětlovali postavení hráčů a styl hry, nacvičovali signály. Teď to musíme nacvičit znovu. Je proto důležité, aby všichni chodili na tréninky a kdo to myslí se sportem vážně, musí individuálně zvyšovat kondici.

Děkuji všem za účast

Rugby zdar Pavel

bottom of page