top of page
  • JB

Hrdinou Pragovky se můžete stát i Vy!


Jak a proč?

Zraky většiny fanoušků se upírají k A-týmu a jeho výpravě za obhajobou mistrovského titulu. Sledují hráče, kteří se na vrcholu svých sil bijí za vysočanského Medvěda. Stejně, jako to dělali jejich otcové a jejich otcové před nimi. Čas je však neúprosný a zanedlouho nastane chvíle, kdy jejich místo zaujmou hráči mladší.

Aby mohli fanoušci i za několik let sledovat výpravu za titulem, je nezbytné vychovat zdatné nástupce současné generace hráčů. A v tom právě spočívá hrdinství trenérské práce mládeže – oprostit se od krátkozrakosti, a vytvořit základy pro budoucí úspěchy. Trenér dětí nedává rozhovory pro televizi a nedostává medaili za mistrovský titul. Trenéra dětí bolí hlava z křičících dětí a zužuje frustrace z jejich neposlušnosti. Trenér dětí dělá špinavou práci, ale bez ní nikdy nevyroste kvalitní tým schopný vyhrávat velké soutěže. Současným trenérům dětí v Pragovce patří čest za trpělivou práci, ale úspěšná Pragovka budoucnosti potřebuje takových hrdinů více! Staňte se trenérem mládeže i Vy!

Řada lidí se bojí, že překážkou je absence zkušeností s ragby, či to, že nemají vystudovanou pedagogii. Tyto obavy však nejsou na místě. Každý rodič si prošel a dennodenně prochází tou nejlepší pedagogickou školou – výchovou vlastního dítěte. Co se ragby týče, z počátku nemusíte hned vést oddíl, ale pomáhat trenérům současným, kteří Vás do všeho rádi zasvětí a pomůžou. Navíc, oddíl Pragovky Vám zajistí a zaplatí trenérské školení u České ragbyové Unie, kde se dozvíte vše, co Vás bude zajímat a co budete potřebovat.

Na strach bude čas později, hlaste se již teď!

Kontakty:

Pavel Syrový - pavel.syrovy@colorteam.cz, 608 208 383

Mirek Fuchs - fuchsmir@seznam.cz, 602 330 691

bottom of page