top of page
  • JB

Praga - Slavia 36:22


První jarní extraligové utkání sehrála Praga proti páté Slavii. Motivace obou stran byly jasné - Pragovka si chtěla udržet náskok na špičce tabulky, Slavie mohla v případě neúspěchu Sparty poskočit na postupovou, čtvrtou příčku.

Oba týmy vstoupily do utkání bez ostychu. Pětku diváci mohli vidět již ve třetí minutě. Nejčastěji pokládající hráč domácích, Karel Jung, přidal třináctou pětku do své sezonní sbírky, a poslal Pragovku do vedení. Slavistický kopáč Kolář sice kontroval trestným kopem, ale domácí borci přidali další dvě pětky, a ukazatel skóre by byl ve 12. minutě ukazoval skóre 15:3. Bodově se prosadili Tomáš Holovský a Jakub Žalud.

Ve druhé dvacetiminutovce se ke slovu dostali znovu hosté z Edenu. Nejdříve pokládala mlýnová spojka Špiller a po úspěšně provedeném signálu při autovém vhazování donesl míč do Pragováckého brankoviště mlynář Švorčík. I dílem úspěšné konverze byl stav 15:15 a začínalo se od začátku. Pragovácký Medvěd se však před poločasovým hvizdem sudího Tůmy zmohl ještě jednou. Pětku "do šatny" uštědřil Slavii po několika fázích kapitán Čížek. Dva body z prokopu přidal Tomáš Forst a poločas tak skončil 22:15.

Mezi hráči a realizačním týmem během poločasové pauzy nepanovalo ideální rozpoložení. Poločasový výkon týmu nebyl adekvátním k ambicím, který úřadující český mistr má. Situaci nenapomohl ani úvod druhého dějství. Slavie opět srovnala krok, do brankoviště proběhl Michal Jirman a s dodatečnými dvěma body po další úspěšné konverzi Koláře byl stavu znovu nerozhodný.

Stav 22:22 vydržel až do 68. minuty. O co méně šlo dnes Petru Čížkovi kopání, o to více se mu dařilo v pokládání. Svou druhou pětku v zápase položil ve zmiňované 68. minutě. Vedení Pragovky pojistil, a tím i domácí fandy uklidnil, Tomáš Forst v minutě 75. Dodatečnými dvěma body z konverze pak stejný hráč uzavřel bodový účet na 36:22 pro domácí Pragu.

Slunce se během utkání sice schovalo za mraky, i tak se ale ke konci zápasu žlutilo. Za opakované přestupky byl v 77. minutě vykázán Radim Backa. Do sprch se o trochu dříve dostal i zadák hostů, Jirman, jenž byl vykázán již v běžící 80. minutě. Změny v rozložení sil se však na skóre již nepodepsaly.

Pragovce se tak vstup do jarní části výsledkově podařil, leč předvedený výkon skýtá mnoho prostoru pro zlepšení. Další extraligové utkání čeká Pragovku za týden v sobotu, kdy se od 15:00 utká v Říčanech s domácími hráči Mountfieldu. Zpět do pragováckého areálu se extraligové ragby vrátí až 18. dubna, kdy Medvědi změří své síly s druhou Tatrou.

B-tým Pragy sehraje své utkání proti Slavii, jak již bylo avizováno dříve, v úterý, od 19:00 na hřišti v Edenu. Čelovku s sebou! ;)

Body Pragy

Čížek 10b (2xP), Forst 11b (1xP, 3xKPP), Holovský 5b, Jung K. 5b, Žalud 5b

Sestava Pragy

Kalina - Jung J. - Matras

Holovský - Voves

Backa - Boháč - Náse

Syrový

Čížek

Jung K.

Forst

Fuchs F. Fuchs J.

Žalud

bottom of page