top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Sparta - Praga 24:40


praga-sparta-rugby.jpg

Pragovka se svezla na vítězné vlně i během svého posledního podzimního utkání. Spartu na jejím hřišti porazila slušivým poměrem 24:40, ač ještě v 68. minutě Sparta prohrávala o pouhé dva body.

Reportáž

Jízdu na horské dráze připomínal výkon Pragy v 9. kole české nejvyšší ragbyové. Na půdě loňského finalisty, s kterým Praga již na podzim jednou hrála, měli Medvědi velice slušný vstup do utkání - vyhrávali auty svoje i soupeře, vyhrávali mlýny a vycházeli jim i kombinace v útoku. Díky tomu Praga vedla ve 24. minutě už 0:19. Z protlačovaného míče roje nejdříve Boháč, po energickém sprintu Karel Jung a po super-rychlém sprintu Tomáš Forst.

Ve 30. minutě se soupeř dostal k vhazování až na pětimetrovku Pragy. Krátký aut se sehrávkou zaskočil hráče Pragy a skóre snižoval Palm (5:19). Odpověď měl přichystanou znovu nezastavitelný Karel Jung. Společně s Petrem Čížkem navýšili skóre na poločasových 5:26.

Do druhého dějství, jakoby Medvědi nastoupili omámeni myšlenkou na zimní spánek. S úvodním hvizdem nastala "černá čtvrthodinka", během které Sparta donesla třikrát míč do brankoviště, a snížila tak na 24:26. Navíc, desetiminutový trest si odpykával Radim Backa.

Situace se však v druhé půlce druhého poločasu stabilizovala a vrátila se zase ta "stará dobrá Pragovka". V 68. minutě opět položil Martin Boháč a prokopl kapitán Petr Čížek (24:33). Pragovka se nadechla a začala hrát opět s chutí. Radost zkalil sudí Tůma udělením druhé žluté karty, tentokrát Erichu Schreiberovi. Poslední pětku utkání položil v 79. minutě "pod klacky" - v tu dobu již obvázaný - Pavel Syrový. Praga zvítězila 24:40.

Sestava Pragy

Matras - Novák M. ml. - Šroubek, Novák M. - Holovský, Boháč - Kulhánek - Backa, Syrový - Čížek, Jung K. - Fuchs F., Žalud - Forst - Boháček

Lavička: Schreiber, Charvát, Náse, Fuchs J., Novák R., Chupík, Bartůněk

Body Pragy

Čížek 10b (5x KPP), Jung K. 10b, Boháč 10b, Forst 5b, Syrový 5b

Závěrem

Je čas bilancovat podzim ročníku 2014/15. Věříme, že tomuhle tématu bude věnován samostatný příspěvek, a proto jen shrňme fakta.

Úřadující mistr ČR RC Praga Praha drží 1. místo v průběžné tabulce. Získala 42/45 možných bodů, přičemž vítězný Vodopád zazněl po KAŽDÉM utkání. Náskok na druhou Tatru Smíchov činí 8 bodů (tj. 2 vítězství bez bonusového bodu). V základní části zbývá dohrát ještě 5 utkání - dvě kola byla právě předehrána.

A to nejlepší nakonec. Jelikož pátý celek Slavia má na kontě 16 bodů, ani ziskem plného počtu bodů na jaře (dvaceti pěti) již nemůže předstihnout Pragu. To znamená, že Pragovka si ještě na podzim ZAJISTILA ÚČAST V PLAY-OFF !!!

bottom of page