top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Superpohár pro Pragu


superpohar-ragby.jpg

Třetím historickým držitelem ragbyového Superpoháru se stává Praga! Na svém hřišti přehrála vítěze Poháru České ragbyové unie Vyškov poměrem 41:17 (26:10 po poločase).

Utkání hrané během 96. výročí založení samostatného Československého státu doprovázely příjemné paprsky podzimního slunce, které společně s příchozími fandy vytvořily skvělou atmosféru pro souboj o Superpohár - olbřímí trofej, kterou můžete vidět na snímku výše.

Reportáž

Sestavy obou týmů byly poznamenané probíhajícím reprezentačním srazem. Jak Vyškovu, tak Pragovce díky tomu chyběly největší hvězdy - v případě Pragovky se srazu účastnili Petr Čížek, Robert Voves a Radim Backa. I přesto byli diváci svědky relativně líbivého ragby.

V prvním poločase se opratí ujali domácí hráči Pragy - položili dvě pětky útokem. Dařilo se celkem i domácímu kopáčovi, toho dne kapitánovi Tomáši Forstovi, který přidával body z kopů. Vyškovští zpět do hry naskočili po položení své první pětky, když na levém křídle přečíslili medvědí obranu. Do konce poločasu padly pětky ještě na obou stranách - kopáči Vyškova však neměli svůj den a tak poločas skončil 26:10 (3:2 na pětky).

V úvodu druhé půle se domácím hráčům Pragy nedařilo vymanit z bludného kruhu přestupků. Nejčastěji byli trestáni za ofsajd. Okolo 60. minuty byl na 10 minut vykázán Jan Chupík, po křídle unikajícího hráče zastavil vysokou skládkou. Oslabení naštěstí nemělo dlouhého trvání (vykázán byl zanedlouho i vyškovský hráč) a ani účinku. Pragovka postupně navýšila vedení až na 34:10. V poslední desetiminutovce ještě Vyškov korigoval na 34:17, ale bodovou tečku za utkáním napsal neúnavný a nezničitelný Václav Zelenka, v minutě 77. Tomáš Forst neměl sebemenší potíže s konverzí, a Pragovka tak zvítězila v superpohárovém mači poměrem 41:17.

Sestava Pragy

Zelenka - Novák M. ml. - Matras; Beran - Holovský; Náse - Kulhánek - Boháč; Novák R. - Forst T.; Fuchs F. - Jung K.; Chupík - Žalud - Novák D.

Lavička: Šroubek, Novotný (Maxim), Vazač, Krützner R., Boháček, Bartůněk, Felix

Body Pragy

Forst 16b, Kulhánek 10b, Fuchs F. 5b, Boháč 5b a Zelenka 5b

bottom of page