top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Ostravsko - Praga 10:20


Další těžké utkání má za sebou A-tým Pragy. Z předehrávky prvního jarního kola si Medvědi nakonec odvezli čtyři body do tabulky po vítězství 20:10 nad společenstvím Mariánských Hor a Havířova.

Kostel Panny Marie Královny byl svědkem dalšího ragru...
Reportáž

Slunečné počasí přilákalo na stadion v Ostravě celkem početnou návštěvu diváků, kteří se přišli podívat na souboj mistrovské Pragovky proti domácím hráčům. Ač Ostrava v utkání favoritem nebyla, její hráči nechtěli své fanoušky zklamat, a vstoupili bojovně do utkání. Motivací Pragy bylo zase udržet náskok na čele tabulky.

Výsledný obraz hry byl v první polovině utkání celkem jednotvárný. Hra se odehrávala především ve středu hřiště, kde se oba týmy pravidelně střídali v držení míče. Ojediněle docházelo k únikům přes útok - obrana druhého týmu však stačila situaci vždy uhasit. Bodově se v prvním poločase prosadil pouze kapitán Pragovky Čížek, který využil menších rozměrů hřiště a proměnil trestný kop - 17. minuta 0:3. Vzrušení způsobilo ještě před koncem poločasu dočasné vykázání třetiřadníka Boháče, ve 39. minutě.

Nepříjemně začal pro oslabenou Pragovku druhý poločas. V jeho úvodu se prosadila domácí tříčtvrtka Tremko, a stav byl otočen na 5:3 ve prospěch Ostravska. Vedení na stranu Pražanů strhl zpět svou pravačkou Petr Čížek v minutě 49. (5:6). Krátce poté padla i první pětka Pragy. Pod háčko pokládal zkušený Karel Jung, a Čížek se z následující konverze nemýlil (5:13). Náskok pojistil o deset minut později mladík David Novák, kterému se kličkami podařilo obelstít hned několik domácích obránců a položit. Po konverzi Tomáše Forsta byl stav již 5:20.

Koncem šesté destiminutovky se domácím borcům podařilo rojovou hrou zatlačit Pragovku až na úroveň "pětimetrovky". Zde využili zmatku po odpískaném přestupku proti pravidlům, a naběhnuvší pilíř Macháček pokládal druhou pětku Ostravska (10:20). Vše spělo k dramatické koncovce - zejména po červené kartě, kterou sudí Oczadlý udělil Davidu Staňkovi v 75. minutě. Zvrat ale Medvědi nepřipustili. Utkání skončilo konečným výsledkem 10:20.

Sestava Pragy

Matras - Novák M. ml. - Kalina; Backa - Voves; Boháč - Kulhánek - Boháček; Novák R. (debut) - Čížek; Jung K., Forst; Chupík - Žalud - Novák D.

Lavička: Zelenka, Vazač, Staněk, Bartůněk, Felix

Body Pragy

Čížek 8b, Jung K. 5b, Novák D. 5b, Forst 2b

Pár slov závěrem

I přes průběh, který nebyl suverénní, se Pragovce bez několika opor podařilo urvat důležité vítězství. Za zmínku stojí výkon Richarda Nováka, který nastoupil na postu mlýnové spojky poprvé za A-tým a svou roli náležitě zvládl. Po finále Superpoháru, které se odehraje v úterý 28. října od 14:00 na Pragovce, zbývá áčku odehrát už jen utkání na Spartě , ke kterému dojde 15. listopadu.

bottom of page