top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Dragon - Praga 14:41


Z facebookové stránky Dragon Brno

Pragovce se podařilo zdolat i posledního zbývajícího soupeře - z cacovické klece si včera vysočanský tým odvezl 5 bodů za vítězství 14:41 (poločas 7:22), a upevnil tak svůj náskok na čele tabulky.

Reportáž

Utkání proti poslednímu Dragonu bylo pro vysočanské Medvědy příležitostí vrátit se do herní pohody, která se v posledních dvou utkáních vytratila. Avšak předvedený výkon, zejména v prvním poločase, tomu příliš nenasvědčoval.

První pětky Pragy přišli 10. a 16. minutě. Prosadil se nejdřív mladíček Žalud, a po něm jeho kolega z útoku Karel Jung. Bojující domácí tým kontroval ve 27. minutě, když po křídle unikl Burian a konverzi proměnil Skoupý, stav 7:10. Pragovka měla lepší standartní situace než její soupeř, převaha se projevovala zejména ve mlýnech. Při jednom z nich rojníci Pragy zatlačili soupeře až do pětkoviště, kde situaci "hasil" skokem po míči domácí Beránek. Sudí Tůma následně udělil technickou pětku, a kopáč Čížek prokopnul, 7:17. Čtvrtou pětku, zajišťující bonusový bod, přidal krátce před koncem první půle opět Karel Jung. Skóre 7:22 opticky vybízí ke spokojenosti, příležitostí skórovat bylo však mnohem více, a nálada během poločasové přestávky nebyla ideální.

Ani do druhého dějství nevstoupil Medvěd v nejlepší formě a pokračovalo trápení obou celků s velkým množstvím technických chyb a přestupků. Vzrušení nastalo až v 55. minutě, kdy byl za nepřiměřené odmítání na 10 minut vykázán Voves. I přes hru v oslabení se Pragovce podařilo dostat míč do brankoviště Dragonu. V 60. minutě poprvé pokládal v sezóně Petr Čížek. Ještě jednou se zažlutilo o dvě minuty později. Za vzájemnou potyčku si museli nedobrovolně jít odpočinout Michal Kulhánek a domácí Ševčík. Minutu na to položil Tomáš Fost a navýšil tak na 7:34, po prokopu 7:36. V minutě 73. dohrál, jinak při chuti hrající, Erich Schreiber. Za šlápnutí na protihráče vylovil sudí Tůma červenou kartu. Vývoj zápasu už ale příliš ovlivněn nebyl. Na samotném konci byly položeny ještě dvě pětky - jedna Forstem (77. minuta) a jedna domácími. Konečný stav 14:41.

Sestava Pragy

Kalina - Novák M. ml. - Šroubek; Holovský - Voves; Boháček - Kulhánek - Backa; Syrový - Čížek; Jung K. - Fuchs F.; Chupík - Forst - Žalud

Body Pragy

Čížek 11b (1P, 3KPP), Jung 10b, Forst 10b, Žalud 5b, ???

Závěrem

Po polovině odehraných utkání základní části je tak Praga v čele s náskokem 9 bodů na druhý Vyškov. Na podzim se budou předehrávat ještě dvě jarní kola. Pragovka příští sobotu pojede opět na východ, tentokrát do Ostravy, a poslední podzimní zápas sehraje na Spartě.

bottom of page