top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Turnaj Tatra U7 – 12.10.2014


Maty jde přes mrtvoly!

Na stadion Tatry jsme v neděli po ránu přicházeli plni očekávání, jak se Pragovce bude dařit při návratu zpět do skupiny B.

Věřili jsme, že uspějeme a ačkoliv jsme z Vysočan, jako by nás ovládlo heslo patřící spíš k Žižkovu. Hrrrr na ně!

I když jsme úvodní zápas s Přeloučí prohráli 3:1, hned od začátku bylo zřejmé, že Praga je v daleko lepší formě než při předchozím turnaji.

Toto, již sebevědomější medvědi potvrdili v zápase proti Slávii, která si na nás vylámala zuby a prohrála 2:5.

Mezi fanoušky, skládajícími se především z rodičů hráčů a tuším jedné prababičky zavládlo nadšení. Pragováci se konečně mohli radovat a taky radovali!

To se projevilo mimo jiné tím, že začali hromadně vyjídat „keťas“, který minimálně podruhé zajistila nejmenovaná maminka Rudy.

Zatímco si všichni na domácích lahůdkách průběžně pochutnávali, samotným hráčům catering zřejmě vadil. Během přestávek mezi zápasy totiž do jídla z jejich strany několikrát zamířil míč. Kromě skoro rozlitého pikantního dipu však soustředěné útoky míčem mnoho škody naštěstí nenadělaly.

Ve třech následujících zápasech, a to proti Spartě, Říčanům a Tatře nám vítězství, možná někdy zbytečně unikla vždy jen o jeden bod.

Zato při posledním zápase jsme si opět spravili chuť a Petrovice (v dresech Tatry?) jsme porazili 5:0.

Co se týkalo samotné hry, nutno přiznat, že kluci se stále prosazují spíš jako individualisté a stále chybí ve větší míře týmová spolupráce. Pětky padají hlavně ze sólo akcí po rozehrávkách, přihrávek při zápasech vidíme minimálně. Na druhou stranu se viditelně zúročil intenzivní nácvik skládek z posledních tréninků.

Na závěr bych dodal, že zamrzí (i když asi nepřekvapí) neláska Městské policie Praha k žákovskému rugby, když velká většina účastníků turnaje našla za stěrači svých vozů parkujících před hřištěm pokutové bloky.

Mnohým z řidičů jistě projela hlavou nějaká ta vulgarita na adresu strážníků, či jiná „a.c.a.b.“ myšlenka, když po vydařené polovině dne musí přispět do „státní“ kasy. Ale na podobná témata jsou jistě jiné weby…

Jedeme dál a brzy nashle na dalším turnaji.

Rugby zdar!

-JeBe-

bottom of page