top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Praga - Vyškov 18:16


Foto Petr Skála

Pragovka urvala v těsném duelu proti druhému Vyškovu vítězství 18:16.

Reportáž

Utkání dvou dosud nejlepších týmů Extraligy začalo pro Pragovku a její obecenstvo velmi nepříjemně. Hned v první minutě se hosté zmocnili míče a přes zub v obraně Pragy, způsobený neúspěšným pokusem o vypíchnutí přihrávky, pronikli až k levému praporku pragováckého brankoviště, kde pokládal Mendham. Pragovka psychickou ránu přestála a kontrovala již v sedmé minutě. Pokládal Karel Jung (5:5). Herně měli však navrch vyškovští hráči. Pragovka si přitěžovala především přestupky proti pravidlům, kterých sudí Rázga potrestal nepočítaně. Petr Čížek sice poslal Pragu na chvíli do vedení po trestném kopu ze 14. minuty, pětkou o dvě minuty později a trestným kopem v minutě 26. však Vyškov otočil na 8:13. Tento stav vydržel až do konce prvního poločasu, během kterého ještě došlo k několika taktickým střídáním na obou stranách.

Do druhého poločasu vstoupili Medvědi s vědomím pětibodového manka. Práce na jeho odstranění proto ihned započaly. Na konci akce z 53. minuty stál, či spíšše ležel, čerstvý Zbyněk Šroubek, který tak položil svou první pětku v dresu Pragy. Stav vydržel vyrovnaný jen několik sekund, jelikož kapitán Čížek prokopnul konverzi, čímž Pragovku poslal do vedení 15:13. V 60. minutě bylo opět zle, Vyškov proměnil trestný kop (15:16). Své vedení navíc mohl moravský klub ještě upevnit, naštěstí pro Pragovku, kopáči hostí nebyli ve zcela nejlepší formě. Možná klíčovým okamžikem utkání bylo dočasné vykázání Mendhama v 65. minutě. Praga se díky početní výhodě dostala dopředu, ale statečně bránící hosté, či možná nerozvážná rozhodnutí útočící Pragy, zmařili snahu o položení. Praga v 67. minutě získala alespoň možnost trestného kopu. Tomáš Forst, hrající na útokové spojce, se nemýlil a poslal tak Pragu do vedení 18:16. Drama pokračovalo i během poslední desetiminutovky. žádnému z týmu se ale již nepodařilo bodovat, a tak Pragovka uhájil svou domácí neporazitelnost a získala čtyři cenné body do tabulky.

Sestava Pragy

Schreiber - Jung J. - Kalina; Holovský - Novák M.; Backa - Boháč - Náse; Syrový - Forst; Jung K. - Čížek; Chupík - Žalud - Novák D.

Lavička: Novák M. ml., Šroubek, Staněk, Charvát, Kulhánek, Boháček a Bartůněk

Body Pragy

Čížek 5b (TK + KPP), Jung 5b, Šroubek 5b, Forst 3b

Foto

bottom of page