top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Turnaj U13 na Pragovce


28.9.2014 - Dnešní regionální turnaj se konal na Pragovce. Předpověď slibovala pěkný slunečný den a opravdu se tak stalo.

Chlapci a děvče Pragy kategorie U13

Sešli jsme se v hojném počtu 13ti borců: William, Matthieu, Šimon, Kuba, Filip, Roman, Štěpán, Martin, Sebastian, Dan, Matěj, Lydie a Alex. Naše B skupina se naplnila týmy z Říčan, Slavií-Kralupy, Plzní, Tatrou B a Petrovicemi B.

První zápas jsme sehráli s Petrovicemi. Nastoupili jsme s nadšením, ale měli jsme hodně nových hráčů, kteří byli na turnaji poprvé. Hra byla trochu zbrklá a obrana neuspořádaná. Nakonec jsme uhráli pěkný výsledek 2:1 pro Petrovice, když za nás pokládal Matthieu.

V druhém zápase proti Říčanům si naši borci začali nahrávat a trochu obětavěji bránit. Vyhráli jsme 3:2. Pokládal Matthieu a dvakrát Filip. V dalším zápase proti Slavii-Kralupům jako by nastoupil jiný tým. Obrana byla děravá a tak Slávisté lehce procházeli. V útoku jsme nebyli schopní si dát pořádnou přihrávku. Jednou se podařilo Filipovi utéct po křídle. Zápas skončil 4:1 pro Slavii. Další zápas s Plzní jsme hráli v 8 hráčích. Sehráli jsme vyrovnaný zápas. Obrana začala být účinná a hráče Plzně jsme k ničemu moc nepustili a i útok začal více spolupracovat. Skončili jsme 2:2. Pětku položil Matthieu a Filip. V posledním zápase proti Tatře nastoupil již dobře sehraný tým. Útok měl myšlenku, dobře jsme si to několikrát přihráli a sprinter Filip si čtyřkrát položil, prosadil se i Matthieu a na závěr se krásně po křídle prosmýkla Lydie a nakonec zakončila. Zápas skončil 6:0.

Celkově jsme skončili na 3 místě.

Chtěl bych všem poděkovat, hráčům za snahu, rodičům za trpělivost a Pragovce za skvělou organizaci.

Rugby zdar Pavel

bottom of page