top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

U13: Tatra


Trenér Székely instruuje své hochy.

Dnešní turnaj na Tatře se nesl v duchu podzimního počasí. Bylo pod mrakem a občas sprchlo. Hráli jsme v B skupině s dalšími šesti tými. Říčany III., Tatrou, Plzní, Rakovníkem, Petrovicemi B a poskládaným týmem Barbarians.

Na turnaj z našeho klubu dorazilo osm borců: Alex, Štěpán, Šimon, Martin, Petr, Láďa, Dan, Matěj. Ze Sparty jsme si půjčili Adama a Sama. Na první zápas s Petrovicemi jsme nastoupili s velkým nasazením. Chlapci slušně bránili a soupeře moc nepustili ke hře. Dokonce se Šimonovi podařilo dvakrát položit pětku. Po pěti minutách byl poločas a po něm jsme hráli ještě dvě minuty, ve kterých nám William proběhl po křídle a položil pětku. Hrací čas byl totiž jen 7 minut bez pauzy, tak zápas skončil 2:1 pro nás. Ve druhém zápase jsme se setkali s týmem Říčan. Jako by nastoupil úplně jiný tým. Bohužel musel odejít Láďa domů, protože měl horečku. Najednou se nám přestalo dařit. Siláci začali sólovat a tím se pochopitelně daleko nedostali, obrana chabě bránila. Prohráli jsme 4:0. Pak jsme měli dlouhou pauzu a po ní nás čekala dobře sehraná parta Tatry. Úplně si nás rozebrali, pěkně si nahrávali a naše křídla byla v obraně úplně bezzubá. Prohráli jsme 8:0. Další zápas s Plzní jsme si užili. Borci začali bránit, při útoku si přihrávat a podporovat. Dvě pětky si položil Martin a jednu Šimon. Vyhráli jsme 3:1. Zápas s Rakovníkem jsme hráli od začátku velmi vyrovnaně. Sam musel odejít, ale vypůjčili jsme si Williama. Konečně byli vidět nováčci a obětavě se vrhali po balonu. Zápas skončil spravedlivě 1:1, za nás si položil pětku Martin. V posledním zápase s Barbarians jsme se drželi, dobře jsme bránili, ale nedokázali jsme si v útoku správně přihrát, takže se nám nepodařilo zakončit, naopak jsme jednu pětku dostali. Zápas skončil 1:0. Celkově jsme skončili na pěkném čtvrtém místě.

Mám radost ze zlepšující se tendence našich borců. Věřím, že natrénujeme potřebnou souhru a spolupráci a všechny bude hra těšit.

Děkuji hráčům za snahu, rodičům za spolupráci a hlavně panu Maršálovi za zabezpečení přístřeší.

Rugby zdar, Pavel

bottom of page