top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

NOVÝ WEB


U příležitosti 70. výročí narození vysočanského medvěda se Praga stěhuje na novou virtuální adresu. Kam a co to znamená? Čtěte dále...

web.png

rugbypraga.com

Veškeré informace o dění v klubu, trénincích, utkáních, událostech atd. se přesouvají na adresu rugbypraga.com. Prosíme proto, máte-li web Pragovky uložený v záložce, abyste ji aktualizovali, neboť dosavadní adresa praga.rugby.cz v brzké době přestane fungovat.

Proč změna?

Je naprosto oprávněné se ptát, proč dochází ke změně. Pro Vás, čtenáře, změna znamená i určité nepříjemnosti - nutnost "naučit" se chodit na novou adresu a přivyknout si nové struktuře webu. Pevně však věříme, že tato negativa vykoupí celá řada vylepšení, mezi něž patří zejména:

  • Přehlednost - počet tlačítek a vyjíždějících seznamů, přes které je nutné se proklikávat, se radikálně snížil. Pro komplexní přehled informací o žákovské kategorii stačí jeden jediný klik. Barevně odlišený kalednář pro všechny kategorie je hned na hlavní straně. Počet tlačítek v hlavním menu se zredukoval z osmi na pět, na hlavní stránce ihned víte, kdo je nadcházejícím soupřem Pragy v Extralize. Uvádět úplný výčet změn by bylo na dlouho - odhalte je sami probrouzdáním webu!

  • Funkčnost - na současném webu je mnoho "zaprášených" podstránek. Stránky, které uvádějí zastaralé, či neúplné informace. Architektura nového webu podstatně snižuje počet takových stránek, díky čemuž se nároky na údržbu webu výrazně snižují. Díky tomu by mělo být maximum obsahu vždy aktuálním! Věříme, že toto ocení zejména rodiče dětí, s kterými jsme na vývoji nového webu spolupracovali.

  • Modernizace - kromě zbrusu nového designu, který je vyveden v klubových, a jim ladících, barvách byla zmodernizována i struktura stránek. Web dává například větší prostor sociálním sítím (YouTube kanál na hlavní stránce) a rovněž je přátelštější pro prohlížení na tabletech. V blízké budoucnosti proběhne rovněž optimalizace pro chytré telefony, z nichž stránky prohlíží stále více a více návštěvníků.

Co bude dál?

Současný web v této podobě poběží ještě několik dní, nebude však již aktualizován. Následně bude zrušen. Máte-li jakékoli dotazy, podměty, nejasnosti - pište nám!

Doufáme, že se změnami budete spokojeni a web se stane lepším nástrojem pro udržování kontaktu s Vaším oblíbeným klubem. ;)

Za IT poschodí Pragy, Jiří Boháček


bottom of page