top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

2. liga rozlosována


_MG_0866w.jpg

Po oznámení rozpisu extraligy, Poháru ČSRU a 1. ligy Sportovně-technická komise zveřejnila i naplánování zbývající soutěže mužů - 2.ligy.

Stejně jako v minulé sezóně, i letos bude 2.liga rozdělena na dvě divize. Oproti loňsku to však nebudou dvě sobě rovné divize, ale jedna s rezervními týmy a druhá s ostatními kluby.

V divizi A tak proti sobě nastoupí čtyři "B" týmy - Praga, Tatra, Slavia a Vyškov. Hrát se bude dvoukolově, každý s každým, a po základní části play-off. V něm se první celek utká se čtvrtým, třetí s druhým, a vítězové se následně poperou možnost hrát dvoukolovou baráž s posledním celkem 1.ligy. Týmy, které se do tohoto finále nedostanou, čeká ještě utkání s nejlepšími celky druhé divize 2.ligy.

Sečteno podtrženo, Pragovku B tak čekají pouze čtyři druholigové utkání na podzim a čtyři na jaře, bez ohledu na předvedené výkony. Zdali je podoba 2. ligy pro tuto sezónu definitivní není ještě úplně jasné, neboťpřání přelosovat, či změnit koncept soutěže se ozývají i z jiných klubů. Budou-li však dostatečně hlasité a změní-li současnou situaci, to zůstává otázkou.

Originál zprávy STK je možný stáhnout zde.

-jb-

bottom of page