top of page
  • Obrázek autoraJiří Boháček

Pohár ČSRU 2014


Nový kabát oblékne Pohár ČSRU, kterého se zúčastní i senioři Pragy. Narozdíl od let minulých, účastnící se týmy nebudou rozděleny do skupin ale do dvou zěměpisných divizí - Čechy a Morava. Jejich složení bude následující:

Čechy: RC Tatra Smíchov, RC Praga Praha, RC Sparta Praha, RC Slavia Praha, Mountfield Říčany Morava: RC Dragon Brno, JIMI RC Vyškov, SR Mariánské Hory, RC Zlín

Zajímavější bude však způsob, jakým se má rozhodnout o finalistech. Týmy se utkají každý s každým v rámci své divize (tj. Pragovka nastoupí proti každému týmu v Čechách) ve 20-ti minutovém utkání. Všechna utkání budou odehrána turnajově, během dvou hracích dnů (16. a 23. srpna 2014). Lehce pozměněná pravidla budou na Moravě, kde je přihlášen menší počet klubů. Ve finále se potom utká nejlepší český a moravský tým.

Diváci tak uvidí a hráči zažíjí intenzivní patnáctkové ragby, během kterého se bude muset rozhodnout v pouhých dvaceti minutách o konečném výsledku utkání.

Místa konání turnajů zatím nejsou známá, avšak vzhledem k účasti pouze extraligových celků (s výjimkou Zlína) pravděpodobně nezavítáme do neprobádaných končin.

Rozpis utkání včetně rozpisu extraligových utkání, kde byli nově stanoveni i soupeři Pragovky, naleznete v Kalendáři.

-jb-

bottom of page